Witlof oogst machine
Efficiency ten top
Witlof sorteren
Efficiency ten top
Witlofverwerking
Optimalisatie en besparing voor en een betrouwbaar resultaat

Specialist in witlof

AgrinServ is al meer dan 15 jaar specialist in de witlofsector. Het ontwerpen, integreren, installeren en onderhouden van geautomatiseerde oplossingen hoort hier allemaal bij. Met een flink portfolio en een gemotiveerd team is AgrinServ uitgegroeid tot een belangrijke speler in de witlofmarkt.

Het speelveld van onze klanten verandert voortdurend. Wij veranderen mee. Omdat we het nóg beter willen doen en omdat het altijd nóg beter kan. Dit stelt hoge eisen aan onze mensen, systemen, processen en partners. We zijn altijd in beweging. Dynamiek zit in ons bloed.

Overweegt u een aanpassing in uw huidige witlofverwerkingslijn? Dan zijn wij uw partij!
Ons portfolio in witlofverwerking is zeer compleet;

  • Dompelbak
  • Wasrobot
  • Halfautomatische weegsorteerder
  • Opzetlijn
  • Oogstmachine
  • Complete oogstlijnen

Zie hieronder een aantal video’s van projecten die wij hebben afgerond.
Gemaakt naar wens van de klant!

Onze machines voor witlof

Witlof Oogstmachine

De witlof Oogstmachine, ook wel bekend als snijmolen, is een bekend systeem voor het oogsten van witlof. De medewerkers hangen de witlofpen, waarop een krop is gegroeid, in de inhangschijf waarna het verstelbare aangedreven snijmes de witlofkrop op exact de juiste plek van de pen snijdt.

De oogstcapaciteit is hierdoor hoog en laat iedere dag een uitstekend snijbeeld zien. De inhangschijf van de witlof oogstmachine heeft 10 haken en een grote omtrek. De omloopsnelheid is hierdoor lager dan bij een kleine inhangschijf. Het inhangen van witlof wordt hierdoor veel makkelijker.

Witlofoogstmachine

img_20240106_164056-kopie
img_7052

Half automatische weegsorteerder

In veel gevallen wordt witlof verpakt in verpakkingen van bijvoorbeeld 500 gram. Ondergewicht dient absoluut voorkomen te worden, zodat de afgesproken hoeveelheid aan de afnemer wordt geleverd. Echter is overgewicht een factor die in veel gevallen niet word vergoed door de afnemer.

Lees verder

Enkelvoudige dompelbak

Een enkelvoudige dompelbak is er in diverse uitvoeringen. Zo kan de heftruck worden gebruikt voor het dompelen, maar ook een hydraulische aandrijving is een optie. Afhankelijk van de wens van de klant ontwikkelen we een machine die aansluit bij de behoefte. Een enkelvoudige dompelbak kan binnen staan en het is ook mogelijk de machine permanent buiten te laten staan.

witlof-dompelbak
hydraulische-dompelbak

Dubbelvoudige dompelbak

Het resultaat van een goede relatie met een klant uit de witlofteelt is de dubbelvoudige dompelbak met hydraulische aandrijving. Kisten met witlofpennen worden gedompeld in een zoutbad. Hierdoor krijgen de pennen een verjongingskuur. Dit komt de latere oogst ten goede.

Nadat een kist op het hefframe is gezet, en het startsignaal is gegeven, sluit de klep en zakt de kist in de bak. Na de vooraf ingestelde tijd komt de kist weer boven en opent de klep.

De bak is robuust uitgevoerd in RVS met hoge wanddikte. Het frame is vervaardigd uit verzinkte H-balken. Het geheel is voorzien van een hydraulische aandrijving en eenvoudige (afstands)bediening.

Benieuwd naar de ervaring van één van onze klanten? Lees hier verder!

Witlof verwerkingslijnen

De moderne tijd vraagt om een efficiënte bedrijfsvoering, die voor een belangrijk deel bestaat uit het optimaal benutten van arbeidskrachten. Loonkosten stijgen en kundig personeel wordt schaars.

Een investering om machinaal of geautomatiseerd witlof te verwerken kan renderen. Ook in een kleine industrie als die van de witlof zijn specifieke oplossingen welke de efficiëntie in de verwerking ten goede komen door arbeid te besparen.

AgrinServ is specialist in de witlofindustrie. De uitgekiende combinatie van verschillende machines, die veelal zelf ontwikkeld zijn, maakt een oplossing op maat. Zo kan een oogstlijn gecombineerd worden met een ontstapelaar en kan de lege bak vol automatisch gewassen worden. De witlof kan zo in verschillende fust- of flowpackmaten worden verpakt. En zo worden ook de gewassen bakken weer opgezet met nieuwe pennen en opgestapeld met de wateruitloop in de juiste richting.

Het inpassen van een geautomatiseerd systeem in een bestaande ruimte vraagt om inzicht en ervaring. Het ingrijpend wijzigen van processen en daarmee ook het veranderen van de werkwijze voor werknemers vraagt dat ook.

Benieuwd naar de ervaring van één van onze klanten? Lees hier verder!

witlofopzetlijn

Direct een offerte?
Neem contact met ons op!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken